Skocz do zawartości

Forum Użytkowników ZZR 1400 i GTR 1400

Zdjęcie

Kamerka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#41 Daniel

Daniel

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 1639 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 06 maj 2013 - 19:29

Sony Vegas - najszybciej się go nauczyłem, a jak każdy facet - nie czytam instrukcji :-) po prostu wszystko było intuicyjne i jakbym pracował na nim od lat..

daje masę możliwości, a opcja - "stabilize media" - zwala z nóg..

 



#42 Cziken_PL

Cziken_PL

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 164 postów
  • Jestem zBiałystok
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006

Napisano 06 maj 2013 - 19:40

Opcja stabilizacji jest prawie w każdym programie, mnie osobiście denerwuje w niej falowanie obrazu (głównie boków i rogów) i dodatkowo sporo obcina brzegi,  więc nie używam.


Użytkownik Cziken_PL edytował ten post 06 maj 2013 - 19:43


#43 Daniel

Daniel

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 1639 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 06 maj 2013 - 20:27

no mnie bardziej denerwuje "skaczący" obraz



#44 Mariusz

Mariusz

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1414 postów
  • Jestem zPraszki
  • Model:inny

Napisano 08 maj 2013 - 10:20

Po wyjeździe do Ojcowa, gdzie wysypywanie się pilota po paru nagraniach mnie rozdrażniło na maxa, zadzwoniłem do sprzedawcy  Polecił mi reklamowanie zestawu. Podobno serwis GoProw w Pl działa bardzo sprawnie. Tak nie może być, żeby po kilku nagraniach pilot przestawał reagować.

Jaką macie wersje oprogramowania pilota ? ja chyba 2.1.7



#45 Cziken_PL

Cziken_PL

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 164 postów
  • Jestem zBiałystok
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006

Napisano 08 maj 2013 - 20:09

2.1.7 jest najnowszą wersją pilota Wifi  :cry:. Jeszcze nie ma nic nowszego.



#46 Mariusz

Mariusz

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1414 postów
  • Jestem zPraszki
  • Model:inny

Napisano 09 maj 2013 - 05:30

Szkoda, że pilota nie da rady zaktualizować.

#47 Cziken_PL

Cziken_PL

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 164 postów
  • Jestem zBiałystok
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006

Napisano 09 maj 2013 - 16:13

On się sam aktualizuje po połączeniu z kamerą, tylko nie wydano nowszego softu. Może następny soft będzie aktualizować również pilota.



#48 Daniel

Daniel

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 1639 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 16 maj 2013 - 11:00

a to mój dzisiejszy zakup.

 

20130516_115736.jpg

 

 

odrobinkę więcej pitolenia będzie z mocowaniem - nie ma aż tyle co gopro, ale mam zamiar dorobić adapter sony->gopro i wtedy będzie malinka.

 

pochwalę się soon jakąś hollywoodzką hiper-produkcją :-D



#49 Mariusz

Mariusz

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1414 postów
  • Jestem zPraszki
  • Model:inny

Napisano 16 maj 2013 - 11:41

Czekamy i gratulujemy :)



#50 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 3307 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 16 maj 2013 - 15:33

Daniel-u, jaki to jest dokładnie model Sony ?



#51 Daniel

Daniel

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 1639 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 16 maj 2013 - 15:34

Sony HDR-AS15



#52 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 3307 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 16 maj 2013 - 15:50

Merci Monsieur.



#53 Cziken_PL

Cziken_PL

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 164 postów
  • Jestem zBiałystok
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006

Napisano 16 maj 2013 - 17:29

To jest chyba jedyna rozsądna alternatywa dla Gopro. Podobne parametry i sporo akcesoriów. Czekam na jakąś produkcję  :-)



#54 frik130rs

frik130rs

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1358 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2009
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 16 maj 2013 - 18:56

ogladałem ostatnio takowa chyba w euro rtv agd? albo w jakims innym markecie fajjjjnnnnaaa



#55 Daniel

Daniel

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 1639 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 maj 2013 - 17:28

i dorobiłem sobie mocowania (o których sony może tylko pomarzyć) :-D

 

_DSC9669_resize.JPG

 

_DSC9671_resize.JPG

 

_DSC9674_resize.JPG

 

_DSC9680_resize.JPG

 

_DSC9684_resize.JPG

 

_DSC9686_resize.JPG

 

_DSC9691_resize.JPG

 

_DSC9694_resize.JPG



#56 Cziken_PL

Cziken_PL

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 164 postów
  • Jestem zBiałystok
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006

Napisano 17 maj 2013 - 18:23

Patent pierwsza klasa  :-)



#57 Mariusz

Mariusz

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1414 postów
  • Jestem zPraszki
  • Model:inny

Napisano 17 maj 2013 - 20:49

Myślał, myślał i wymyślił.



#58 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 3307 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 maj 2013 - 21:46

He !



#59 Daniel

Daniel

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 1639 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 18 maj 2013 - 08:07

no i powiedzmy, że na myśleniu się skończy moja przygoda z soniaczem...

jestem wchuooj rozczarowany, cycki mi opadły i w ogóle czuję sie wydymany...

 

jakośc obrazu - tragedia przy włączonej stabilizacji, nawet bez stabilizacji materiał wygląda jakby miał ustawioną mega kompresje i pojawiają sie artefakty, krawędzie są postrzępione, zlewają się w plamy jednego koloru...
wydaje mi się, że raw z gopro hd1 dawał lepszy obraz, a hd2 - już rewelacyjny..
ciul, chyba muszę to opchnąć i jebnac hd3 blacka.


Sony ze stabilizacją:
sony-stabi.jpg



Sony bez stabilizacji:
sony-bez-stabi.jpg



Gopro HD1:
gopro-1.jpg



Gopro HD2:

gopro-2.jpg


 

-- EDIT --

 

Mario, możesz wyciąć kawałek (tak z pół minuty) clipa z materiału nagranego Twoją gopro? tylko ważne aby było bez rekompresji..



#60 Cziken_PL

Cziken_PL

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 164 postów
  • Jestem zBiałystok
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006

Napisano 18 maj 2013 - 08:36

Dziwna sprawa, niby miała być godną konkurencją dla gopro, a tu taka kiszka.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych