Skocz do zawartości

Forum Użytkowników ZZR 1400 i GTR 1400

Zdjęcie

Jakie klocki kupić ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#41 Zyzu

Zyzu

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 2521 postów
  • Jestem zGdynia-UK
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 21 styczeń 2014 - 21:56

Tak sobie dzis poszukalem w sieci klockow do Zygzaczka i o EBC HH pisza ze wytrzymuja do.........20tysi przebiegu........MIL!!!
Qwa-jak trza jezdzic takim moto jak Zygzak zeby tyle natrzaskac?!?!?!?

#42 Blink

Blink

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 278 postów
  • Jestem zWarszawa
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007

Napisano 21 styczeń 2014 - 22:45

jak pi...da  :)



#43 Zyzu

Zyzu

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 2521 postów
  • Jestem zGdynia-UK
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 21 styczeń 2014 - 22:56

Na autostradzie razem z TIRami  :mrgreen: I jeszcze zamontowac sobie retarder :lol:



#44 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 2785 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 21 styczeń 2014 - 23:29

Ja wymienialnym przeciętnie przy około 18 tys.km., najlepiej to po prostu nie hamować i tyle. :-D



#45 frik130rs

frik130rs

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1356 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2009
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 luty 2014 - 09:11

Daniel to o tych klockach mówiłeś?http://allegro.pl/kl...3932015721.html



#46 Daniel

Daniel

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 1633 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 luty 2014 - 09:16

ogólnie firma tak, ale to co pokazales jest na tyl..

 

tutaj przod - http://sklep.motor-l...ered--vd-444jl/



#47 frik130rs

frik130rs

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1356 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2009
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 luty 2014 - 09:26

ogólnie firma tak, ale to co pokazales jest na tyl..

 

tutaj przod - http://sklep.motor-l...ered--vd-444jl/

 Wiem wiem nie byłem pewien co do firmy. I to jest ten model co Ty miałeś? cena niezła :-/  Ale jeśli po 10tyś tak wyglądały to warto!



#48 Daniel

Daniel

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 1633 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2007
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 luty 2014 - 10:01

tak, to sa dokładnie te same..

i zaufaj, warto bardzo je kupić - zwłaszcza jak masz nowe tarcze i chcesz mieć świetne hamowanie.



#49 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 2785 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 luty 2014 - 11:48

Friku, mam nadzieje, że kilka dni przed wyjazdem w góry zdecydujesz się założyć jakieś klocki, zawsze mogą się przydać, nisko latające dziki i sarny, barany, lisy oraz fotko-miejsca zobowiązują cię do natychmiastowego wytracenia kosmicznej prędkości. ;-) :-D :-P



#50 frik130rs

frik130rs

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1356 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2009
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 luty 2014 - 14:57

Spokojna głowa panie ŻABKA. Kiedyś jak rowerami szaleliśmy to but wkładało się w widełki i o oponę hamowało się więc damy radę.



#51 Zyzu

Zyzu

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 2521 postów
  • Jestem zGdynia-UK
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 luty 2014 - 19:10

Podczas wczorajszego debiutu w tym roku na drodze zauwazylem ze klamka od hamulca jest  twardsza niz w zeszlym roku.

Przyczyna???

1.Wymiana przewodow hamulcowych w stalowym oplocie+nowy płyn???

2.Nowe klocki???

3.Brak czucia w łapie po zimowej przerwie???

A moze wszystko po trochu??



#52 frik130rs

frik130rs

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1356 postów
  • Jestem zWrocław
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2009
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 17 luty 2014 - 19:14

Klocki to raczej nie są bardziej sprężyste. Same przewody robią robotę. A i po zimowej przerwie może się wydawać.



#53 Czapla

Czapla

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 82 postów
  • Jestem zKołobrzeg
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2010

Napisano 15 kwiecień 2016 - 19:22

Jakaś porada z Waszej strony...

SBS HS, SBS RS, czy NISSIN ST??

Z tego co wiem Racing RS nie bardzo bo twarde i będą piszczeć,jak już to street HS,ale zastanawiam się dołożyć do Nissin(najlepiej oryginał) ale nie wiem czy warto?



#54 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 2785 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 15 kwiecień 2016 - 22:02

Warto !



#55 Zyzu

Zyzu

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 2521 postów
  • Jestem zGdynia-UK
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 07 wrzesień 2016 - 15:58

Pojechałem sobie dziś na serwis. Pytam sie mechaniora jak dobrać sie do klocków Brembo,bo sam nie wiem. Są inne niż Nissiny i  nie wiem jak wyjąć klocki.

Mechanior też nie wie bo jeszcze nie wymieniali klocków ani w nowej 10tce,ani w ZZR PS ani w H2.

Mało tego-mechanior twierdzi że przy kazdym odkreceniu zacisku (nawet jak nie ruszamy klocków) trzeba potem kalibrować hamulce!!! 

Mówie mu że juz dwa razy zdejmowałem zaciski (przy zmianie opony) i po założeniu nie było żadnych problemów. Nie wiem czy kalibracja jest potrzebna czy to zwykłe naciąganie na kase.

Ma ktoś jakieś doświadczenia z hamplami Brembo??



#56 MariuszZZR

MariuszZZR

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 175 postów
  • Jestem zZSD
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 07 wrzesień 2016 - 18:31

a one nie trzymają się za pomocą blaszki? Kalibracja hamulców???a ma mechanior przyrząd do kalibracji?co oni wypośrodkowują tarczę w zacisku?a zapytaj mechaniora czy potrzeba kalibracji ja klocki zjadą się niejednorodnie? Jacy geniusze. Jedyne co zrobisz, to tylko równo dokręcić do mocowania. Przecież tłoczki pracują, a do tego masz tarcze pływające. Więc moim zdaniem naciąganie.



#57 Zyzu

Zyzu

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 2521 postów
  • Jestem zGdynia-UK
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 07 wrzesień 2016 - 19:03

Znalazłem na YT. Żadnych srubek,żadnych bolców. 

Odkręcamy zacisk i umiejętnie wyciągnąć klocki szczypcami/kombinerkami. Potem można wyciągnąć górną blaszkę,wyszczyscic.

Klocki wkłada sie na wcisk-muszą wskoczyć na swoje miejsce.

Na filmiku nie ma nic na temat kalibracji.

I na koniec jeszcze jedna opinia mechaniora-jezeli wymieniamy klocki w Brembo to tylko klocki Brembo. Inne zamienniki (nie wiem czy są) podobno bądą źle współpracować z tarczą Brembo :roll:



#58 MariuszZZR

MariuszZZR

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 175 postów
  • Jestem zZSD
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 07 wrzesień 2016 - 19:09

ZYZU znajdź innego mechanika, bo skoro weszły nowe modele, a Ty jeździsz do ASO i mechanik mówi, że nie wie jak coś się robi, a ciężko mu poczytać manuala(na pewno mają), a Ty znajdujesz odpowiedzi na podstawowe pytania na YT, to ja już widzę jaka jest kultura i jakość tamtejszych serwisów :mrgreen: porażka.



#59 Zyzu

Zyzu

    miotacz spamu

  • Moderator
  • 2521 postów
  • Jestem zGdynia-UK
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 07 wrzesień 2016 - 19:41

To nie tak-faceci znają sie na robocie. Do tej pory nie miałem z nimi problemów. 

Brembo weszło do Kawasaki od tego roku-nie licząc H2 w 2015. Nawet na chwile obecną nie miał na magazynie Brembowskich klocków i nie wymieniał jeszcze w zadnym motocyklu. 

Podejrzewam że jezeli moje klocki nadawałyby sie w tej chwili do wymiany to wykonują telefon do centralnej składnicy i jutro klocki byłyby w serwisie a mechanior trzymałby manuala w ręku i studiował  jak sie dobrać do klocków.

Mało tego-ogólnie chwalone u nas Moto RP-tam też Robert nie miał do czynienia z Brembo w Kawasaki. Oczywiscie nie powiedzial ze nie umie tylko ze musi  na to zerknąć ew luknąć w manuala.



#60 MariuszZZR

MariuszZZR

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 175 postów
  • Jestem zZSD
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2006
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 07 wrzesień 2016 - 20:03

No oki, od tego są serwisówki, by się nimi wspierać-wiadomo i tego nie neguję...






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych