Skocz do zawartości

Forum Użytkowników ZZR 1400 i GTR 1400

Zdjęcie

Kontrolka Immo


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marki

Marki

    obiecujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 13 postów
  • Jestem zToruń
  • Model:GTR1400
  • Rok:2009

Napisano 05 lipiec 2017 - 06:51

Witam.W czasie jazdy zapala mi się czerwona kontrolka (i świeci) od immobilisera. Moto normalnie pali i jeździ. Czy ktoś z Szanownego grona wie o co chodzi?



#2 t_racer_

t_racer_

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 670 postów
  • Jestem zOlsztyn
  • Model:GTR1400
  • Rok:2011

Napisano 05 lipiec 2017 - 09:33

To jest też lampka ostrzegawcza. Czy jednocześnie wyświetla się komunikat na ekranie np. o braku paliwa, lub słabej baterii? Coś jeszcze powinno być komunikowane na wyświetlaczu.

#3 Marki

Marki

    obiecujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 13 postów
  • Jestem zToruń
  • Model:GTR1400
  • Rok:2009

Napisano 05 lipiec 2017 - 12:42

Mam słabą baterie w czujniku ciśnienia w kole z przodu. Dziś wymienię baterie. Sprawdzę czy to było powodem.



#4 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 3307 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 05 lipiec 2017 - 16:24

Boje się, że to nie ma nic wspólnego z twoim czujnikiem ciśnienia w kole. Czerwona lampka się zapali tylko wtedy gdy zrobisz reset alertu ostrzegawczego wszelkiego rodzaju naciskając jednocześnie dwa gumowe przyciski. Nie ma innego odczytu na ekranie LCD ?



#5 Marki

Marki

    obiecujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 13 postów
  • Jestem zToruń
  • Model:GTR1400
  • Rok:2009

Napisano 06 lipiec 2017 - 07:31

Kontrolka zapalała się w tym samym czasie gdy wyświetlana była informacja o słabej baterii w czujniku w przednim kole. Wczoraj wymieniłem baterie i kontrolka już się nie zapala.



#6 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 3307 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 06 lipiec 2017 - 08:17

To jest dziwne, u mnie lampka sie zapali dopiero jak zresetuje alert ! np. gdy jestem na rezerwie.



#7 t_racer_

t_racer_

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 670 postów
  • Jestem zOlsztyn
  • Model:GTR1400
  • Rok:2011

Napisano 06 lipiec 2017 - 10:34

Może przed liftem jest inaczej?

#8 November01

November01

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 291 postów
  • Jestem zWarszawa
  • Model:GTR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 06 lipiec 2017 - 12:22

To jest dziwne, u mnie lampka sie zapali dopiero jak zresetuje alert ! np. gdy jestem na rezerwie.

Kuba, czyli jak rozumiem można zresetować ten idiotyczny alert paliwowy, a jeśli tak to czy przy następnej rezerwie znowu się włączy? Nie wiedziałem o tym, a wczesne włączanie rezerwy doprowadza mnie do szału czasami.



#9 t_racer_

t_racer_

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 670 postów
  • Jestem zOlsztyn
  • Model:GTR1400
  • Rok:2011

Napisano 06 lipiec 2017 - 13:48

Włączy się ponownie. Reset robi się wciskając jednocześnie oba gumowe przyciski pod zegarami... w teori... w praktyce jest to trudne szczególnie gdy jedziesz i nie wiem od czego zależy że raz działa od pstryknięcia innym razem musisz się nakombinować. Mi też ten alert przeszkadza.

#10 November01

November01

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 291 postów
  • Jestem zWarszawa
  • Model:GTR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 06 lipiec 2017 - 15:22

ok, dzięki, to na pewno będę korzystał 



#11 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 3307 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 06 lipiec 2017 - 16:53

Sprawa przyzwyczajenia, trzeba pstryknąć dwa jednocześnie, inaczej bryndza. :-D



#12 t_racer_

t_racer_

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 670 postów
  • Jestem zOlsztyn
  • Model:GTR1400
  • Rok:2011

Napisano 06 lipiec 2017 - 19:39

W czsie jazdy i w rękawiczkach... dla mnie to sztuczka magiczka :-D na postoju mi żadko od razu wychodzi :-D

#13 November01

November01

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 291 postów
  • Jestem zWarszawa
  • Model:GTR1400
  • Rok:2016
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 06 lipiec 2017 - 20:38

w czasie jazdy to chyba tylko na autostradzie:) kwestia ile czasu muszą być te przyciski przytrzymane



#14 t_racer_

t_racer_

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 670 postów
  • Jestem zOlsztyn
  • Model:GTR1400
  • Rok:2011

Napisano 06 lipiec 2017 - 21:12

Pstryk i już!

#15 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 3307 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 06 lipiec 2017 - 22:41

Aż się lampka czerwona zapali !  :-D

 

Pstryk i już!

+1



#16 PałaszD

PałaszD

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 236 postów
  • Jestem zWrześnia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2008
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 10 lipiec 2017 - 21:16

u mnie w przedlifcie pali się tylko jak wcisnę dwa guzki na raz (a ostatnio odkryłem, że trzeba najpierw wcisnąć jeden, a potem drugi i też działa - nie pamiętam tylko kolejności :)

teraz jak jest ciepło to mi nie wyskakują info o słabych bateriach w czujnikach....

ciekawe dlaczego sama się zapala bez żadnego komunikatu... a może ktoś kiedyś wcześniej wyłączył wyświetlanie komunikatu tekstowego i zostawił tylko lampkę od imo? Takie moje przemyślenia...



#17 jakubtro13

jakubtro13

    Druga młodość na GTR !

  • Moderator
  • 3307 postów
  • Jestem zMarsylia
  • Model:GTR1400
  • Rok:2013
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 10 lipiec 2017 - 21:37

Możesz iść na piwo ;-) 



#18 Bruce

Bruce

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 156 postów
  • Jestem zŁódź
  • Model:GTR1400
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 11 lipiec 2017 - 15:05

A czy zdarza sie Wam może że na wyświetlaczu pokazuje się błąd FI? U mnie wyskoczył ostatnio dosłownie na sekunde tak że ledwo zauważyłem i dalej spokój. Gdzies to chyba bylo już wałkowane ale skorzystam z okazji i zapytam.



#19 Mada01

Mada01

    zaangażowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 145 postów
  • Jestem zPoznań
  • Model:GTR1400
  • Rok:2016

Napisano 11 lipiec 2017 - 15:51

Tak dwa tygodnie temu - jazda w kolumnie ca. 80 km/h, wyprzedzanie co okazja; na chwilkę mocna czerwona kontrolka i napis F1 Error. Trochę poszukałem w necie - czasem się zdarza...



#20 Rymek

Rymek

    miotacz spamu

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 812 postów
  • Jestem zPolski
  • Model:ZZR1400
  • Rok:2014
Garaż Zobacz Garaż

Napisano 11 lipiec 2017 - 17:03

F1 znaczy ze komputer odnotowal blad. Mozesz to podlaczyc pod kompjutr w serwisie i zczytac co za blad.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych